1. נושא הבלוג שבחרתי הוא מספרים מכוונים.
אני היום בתפקידי מורה למתמטיקה בכיתה ז', והנושא האחרון שנלמד לפני היציאה לחופשת חנוכה הוא הנושא של מספרים מכוונים.
כל שנה מחדש אני נתקלת מחדש בקושי של התלמידים במעבר ממספרים טבעיים שגדולים מאפס, למספרים "שליליים" שערכם קטן מאפס, וכל שנה מחדש מגיע התיסכול...
השנה, לפני שהתחלתי בסדרת השיעורים בהם אני אמורה ללמד את העקרונות- עלתה המשימה של פתיחת בלוג בקורס, ומיד היה לי ברור שהוא הולך להיות בנושא זה. ומדוע?-
היות וניתן דרך הבלוג לצפות בסרטונים מותאמים שאעלה, ויש תלמידים שאצלם חוץ מתאוריה שהמורה מעבירה במתמטיקה- הסרטונים יכניסו להם את החומר עמוק לראשם, וכן, לתלמידים ניתנת האפשרות לשאול ולהגיב בצורה אנונימית- דבר חיוני ביותר שלפעמים הם נתקלים בכיתה בכלל או משימה בלתי מובנת אך הם מתביישים להראות חוסר ידע וכד'.
מיד כשסיימתי ללמד את החומר בכיתה- הבטחתי לתלמידים שאשלח להם בווצאפ קישור לבלוג מסכם בנושא המבלבל- ומייד נשמעו קריאות רווחה ושמחה.
כששאלתי את אחד התלמידים מה כל כך משמח- הוא ענה לי: "סוף סוף יהיה משהו מעניין שיסביר את החומר ויהיה חזרה למבחן ואני לא אצטרך 'לחפור' כל היום רק בדפים ומספרים..."
מיד הבנתי כי מטרתי הושגה- יצרתי עניין בלמידה, ועוד דרך מעניינת להקניית החומר.
למעשה- שלחתי להם את הקישור מיד כשפרסמתי את הפוסט- ולא עברו דקות אחדות וכבר קיבלתי תודות...
כולי תקוה שבאמת הפוסט יהיה להם לעזר- ואת זה נראה לפי תגובותיהם ושאלותיהם אם יהיו...
2. יתרונות הבלוג:
ראשית כל, הבלוג מאפשר לתלמידים הרגילים להסתכל על כל נושא נלמד- בדיוק בדרך שהמורה לימדה, לבחון את הדברים בצורה שונה, שאולי תקל עליהם את ההבנה.
שנית, הבלוג מאפשר לתלמידים לחלוק תחושות, לבטים, שאלות וקשיים בנושא- באנונימיות מוחלטת שפעמים רבות חשובה מאד לתלמידים שמתביישים בחוסר ידיעה/ הצלחה.
בנוסף, יש יתרון חשוב מאד והוא האפשרות הניתנת לתלמידים ללמידה חופשית בביתם ולא תוך כדי לחץ ומגבלות השיעור הפרונטלי.
יתרון נוסף- שלא קשור דווקא לנושא אותו בחרתי אלא ההנגשה שיש לבלוג: הוא יכול להיפתח מכל סמארטפון, ולא מצריך ישיבה מול מחשב דווקא.
3.חסרונות הבלוג:
החיסרון הראשון הוא בנושא התגובות לבלוג: אין לי כל שליטה על אופי ותוכן תגובות התלמידים, ואם לא אשים לב להוריד בזמן תגובות לא ראויות זה יכול להיות מביש...
חיסרון נוסף הוא אי יכולתי לעקוב אחר התלמידים- האם נכנסו? צפו בסרטונים? תירגלו בדפי התירגול?
ועוד, לפעמים בשיעור פרונטלי במתמטיקה- לפי שאלת התלמיד נראה כי חסר לו חומר בסיסי אחר- והוא מיד מקבל תזכורת מהמורה. מה שאין בכזו למידה- שהתלמיד יכול "לדפוק את ראשו בקיר" בלי להבין שחסר לו כלל בסיסי אחר, שאם המורה הייתה מולו הוא היה מבין מיד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה